Претражи овај блог

субота, 2. јул 2016.

Шта једемо?

Драги школарци, 

кроз приче из циклуса "Шта једемо?" ћете имати прилику да сазнате неке занимљиве чињенице о храни коју свакодневно конзумирамо, као и практичну примјену хемије као науке. Надам се да ћете се забавити и научити нешто ново. :)

Епизода 1.

Да ли бисте могли да поједете једну коцку шећера?
А рецимо, двадесет одједном?
Већина људи ово ради сваког дана, а да тога нису ни свјесни!
На следећем линку погледајте колико заправо има шећера у храни коју свакодневно једемо: http://istokpavlovic.com/istina-o-seceru/.

Епизода 2.

Занимљив визуелни приказ удјела састојака Нутеле.














Епизода 3.

За право љетно освјежење одаберите дињу. Зашто? 
Само једна шалица насјецкане диње садржи препоручену дневну дозу витамина А и витамина Ц. Диња такође садржи и витамине Б групе, калијум, магнезијум, жељезо и биљна влакна. Не заборавите и да су њене сјеменке јестиве и богате омега 3 масним киселинама (алфа линолеинском).


Нема коментара:

Постави коментар